A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. október 14., csütörtök

Shaolin Avengers 1976




A Shaolin Temple egyik folytatása és a Fong Sai Yuk történetek egyike, azaz a manchuk shaolin elleni küzdelme folytatódik. A történet ott kezdődik hogy Sai Yuk,a tesvérével és a barátjával Hung Hei-vel harcolnak a manchu Wudang klán ellen akiket az ismert "Fehér Szakáll" vezet. Majd a harcot megszakítja jópár visszaemlékezés amely elmeséli mind3 shaolin harcos történetét a közelmúltból. A harc célja: sikerül a machuknak felszámolni a megmaradt 3 shaolin harcost vagy nem.
Értékelés: ***
Folytatásnak nem elég ütős, de szóló filmnek jó. Az egész mozi visszaemlékezésekből áll. Fu Sheng nagyszerűen játsza a szerepét. A harcok szintén kiemelkedőek, habár ezt már megszoktuk a Fong Sai Yuk sagáknál.Igazából nem is tudom, hogy mi a bajom a filmel. Talán a történet soványsága az ami zavart, de aki igazi kung fu filmet akar nézni, azt nem fogja érdekelni és így is jól szórakozik.

1 megjegyzés:

  1. Chi Kuan Chun a komoly érett viselkedésű karakter és a Fu Sheng által formált bohóc kölyök remekül kiegészítik egymást ebben a filmben is.Mindegyik film nagyon tetszett amiben eggyüt játszottak,ez is nagy kedvencem.

    VálaszTörlés